De Cirkel Rond

Vergoedingen en Kosten

Verzekerd voor fysiotherapie in 2022 

Voor 2022 heb ik contracten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten: Menzis, Zilveren Kruis, VGZ, ONVZ, DSW, ASR en SZVK

Dit betekent dat ik uw behandelingen bij de verzekeraar declareer en de verzekeraar die conform uw polisvoorwaarden vergoedt. Dit geldt ook voor vergoeding door verzekeringen, die onder deze verzekeringsmaatschappijen vallen. Kijk voor een overzicht hiervan op de Zorgwijzer.

Heeft u meer behandelingen nodig dan uw pakket toelaat, dan zult u die zelf moeten betalen.

Als u bij een verzekeringsmaatschappij bent verzekerd, waar ik geen overeenkomst mee heb afgesloten (CZ (Ohra, Nationale Nederlanden), Zorg en Zekerheid, Caresq en ENO), betaalt u het praktijktarief voor de behandelingen. U kunt vervolgens uw factuur zelf indienen bij uw verzekeraar om de behandelingen conform uw verzekeringsvoorwaarden vergoed te krijgen. 

Ik stel het op prijs behandelingen per keer af te rekenen. Dit mag contant, kan door te pinnen, of ter plekke per bank (eventueel via QR-code) over te schrijven. Wilt u hier alstublieft rekening mee houden.

LET OP: In de komende jaren ga ik toewerken naar volledig contract loos werken. Dat houdt in dat iedereen nog steeds even welkom is voor behandeling, alleen kan ik je behandelingen dan niet meer rechtstreeks declareren bij de verzekeraars. Dat zal iedereen dan zelf moeten doen.                        Het is dan zo dat iedereen mij per behandeling het praktijktarief betaalt om daarna zelf conform zijn of haar polisvoorwaarden de facturen bij de verzekeraar te declareren. 

Als er sprake is van urineverlies kan bekkenfysiotherapie éénmalig 9 keer uit de basisverzekering vergoed worden. Deze 9 behandelingen komen ten laste van uw eigen risico. Om behandeling voor urineverlies vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen is een verwijzing van een arts nodig.

Behandeling van kinderen (tot 18 jaar) wordt per jaar 18 keer vergoed uit de basisverzekering.

Niet verzekerd voor fysiotherapie in 2022

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, moet u uw behandelingen zelf betalen. U dient in dat geval direct na de behandeling af te rekenen. 

Ook als door uw aanvullende behandelingen voor fysiotherapie heen bent en de therapie wilt voortzetten, betaalt u ook zelf per keer de kosten van de behandeling.

De kosten per behandeling bedragen in 2021:

Bekkenfysiotherapie: € 50,00.   

Reguliere fysiotherapie: € 38,00.             

Bij een nieuwe behandelserie kost een eerste zitting: € 55,00                                                                

Een op zich staande screening: € 15,00   

Voor behandeling aan huis wordt een aan huis tarief gehanteerd:                                                       Binnen een straal van 1 kilometer van de praktijk: geen extra kosten.                                               Buiten een straal van 1 kilometer van de praktijk: € 7,50 boven op het behandeltarief.


Voor informatie over ons privacy beleid zie:  Privacy beleid