De Cirkel Rond

Nieuwsberichten

Op 1 april 2021 is PLASSEN EN POEPEN, Vocht, Eten en Toiletgedrag, MOEILIJK!! gestopt. De registratie bij de KvK is per die datum beëindigd. Na vele pogingen om het lesmateriaal breder uit te rollen, en de vele teleurstellingen dat dat niet lukte, heb ik besloten hiermee te stoppen. De copyright op alle materialen blijft in mijn bezit.

Alma en René hebben deelgenomen aan een of meerdere cursussen over Fascia Therapie om ons verder verdiepen in, en onze kennis te vergroten over de bindweefselstructuren in het menselijk lichaam, die alles in ons lijf met elkaar verbindt. Deze therapie biedt aanvullende behandelmogelijkheden voor allerlei pijnklachten.

Nieuw in 2020 is het gebruik van de Sylo-pen in onze behandelingen. De pen is een hulpmiddel bij het behandelen van triggerpoints en fascia (bindweefselstructuren in ons lichaam). Voor meer informatie of om zelf te bestellen klik hier.

Alma volgt op scholing over Chronische pijn. Deze cursus bestaat uit meerdere modules, waarvan zij inmiddels 3 gevolgd heeft. Regelmatig bekijkt zij ook webinar van Le Pub Scientifique, waarin allerlei aspecten van pijn worden belicht en besproken. Eind juni 2021 zal zij het online congres van Lorimer Moseley (Explain Pain) volgen.

Nieuw vanaf november 2018 in de praktijk is de INDIBA Active CT8, een active celtherapie apparaat, waar we onze behandelingen mee kunnen gaan ondersteunen. 

Nieuw vanaf januari 2018 in de praktijk is de MAPLe, een Biofeedback apparaat, waarmee ik zowel diagnostisch als therapeutisch inwendig kan werken in de bekkenbodem. Met dit apparaat kunnen we bekkenbodem spierspanning meten en ook de spieren prikkelen met stroom (elektrostimulatie) om pijn te dempen, te ontspannen of spieren te ondersteunen of stimuleren in hun functie.

Na het volgen van de NIMOC cursus, waarin ik geleerd heb om pijnlijke, scheefstaande stuitjes te mobiliseren, zijn de resultaten veelbelovend. Een zeer interessant internationaal Coccyx congres heeft nog een breder licht geworpen op mijn kennis over stuitpijn. Inmiddels heb ik nascholing gevolgd om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden.

René heeft de orthopedische revalidatie cursus 4xT (Test, Trigger, Tape & Train), waarin bestaande en nieuwe interventies (myofasciaal) worden toegepast bij klachten in rug, schouder, nek, bekken, elleboog, pols, knie enkel en voet en de scholing over het MULLIGAN: manual therapy concept succesvol afgerond.

Heeft u een combinatie van Lichamelijke en Psychische klachten? U bent van harte welkom.


Voor informatie over ons privacy beleid zie:  Privacy beleid