De Cirkel Rond

Nieuwsberichten en Aanbiedingen

BEKKEN-FYSIOTHERAPIE PRAKTIJK

Nieuw in 2020 is het gebruik van de Sylo-pen in onze behandelingen. De pen is een hulpmiddel bij het behandelen van triggerpoints en fascia (bindweefselstructuren in ons lichaam). Voor meer informatie of om zelf te bestellen klik hier.

Vanaf september 2019 loopt Nicole Bezemer stage in de praktijk. Hier stelt zij zich aan u voor:

Mijn naam is Nicole Bezemer en ik zal een jaar lang, meestal de woensdagochtend, stage lopen in de praktijk van Alma. In 2018 ben ik gestart met een masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut. Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Enschede. Daarna heb ik me gespecialiseerd als manueel therapeut aan de SOMT in Amersfoort.

Ieder mens is uniek en heeft recht op een individuele benadering. Ik vind het belangrijk om uitgebreid aandacht aan onderzoek te besteden, uitleg te geven over de klacht en het herstel. Graag geef ik gerichte oefeningen en adviezen mee om zo in de toekomst klachten te kunnen voorkomen of beter te hanteren.

Dynamiek, actieve aanpak en vrolijkheid zijn eigenschappen die mij kenmerken. Ik woon in Winterswijk, samen met mijn man Jean-Paul en dochters Ella en Kim.

Alma volgt op dit moment scholing over Chronische pijn. Deze cursus bestaat uit 4 of 5 modules. Het begin was veelbelovend, leerzaam en verhelderend en ik heb nu twee modules gevolgd.

Nieuw vanaf november 2018 in de praktijk is de INDIBA Active CT8, een active celtherapie apparaat, waar we onze behandelingen mee kunnen gaan ondersteunen. Wij, Alma en René gaan nog meer aanvullende scholing volgen om onze kennis over en vaardigheden met dit apparaat te vergroten. Zie de nieuwe pagina op deze website.

Nieuw vanaf januari 2018 in de praktijk is de MAPLe, een Biofeedback apparaat, waarmee ik zowel diagnostisch als therapeutisch inwendig kan werken in de bekkenbodem. Met dit apparaat kunnen we bekkenbodem spierspanning meten en ook de spieren prikkelen met stroom (elektrostimulatie) om pijn te dempen, te ontspannen of spieren te ondersteunen of stimuleren in hun functie.

Na het volgen van een cursus, waarin ik geleerd heb om pijnlijke, scheefstaande stuitjes te mobiliseren, zijn de resultaten veelbelovend. Een zeer interessant internationaal Coccyx congres heeft nog een breder licht geworpen op mijn kennis over stuitpijn.

Ondersteunende behandeling met Medical Tape is ook mogelijk in de praktijk.

René heeft de orthopedische revalidatie cursus 4xT (Test, Trigger, Tape & Train), waarin bestaande en nieuwe interventies (myofasciaal) worden toegepast bij  klachten in rug, schouder, nek, bekken, elleboog, pols, knie enkel en voet succesvol afgerond. Op dit moment volgt hij scholing over het MULLIGAN: manual therapy concept.

Heeft u een combinatie van Lichamelijke en Psychische klachten? U bent van harte welkom.

PLASSEN EN POEPEN

In september 2018 was ik aanwezig op de open dag van Juut & Co in Ulft en op de Jonge-Gezinnen beurs in Terborg met een stand over het thema zindelijkheid en Kinderbekkenfysiotherapie. Beide gelegenheden waren geslaagd en boden de kans met andere professionals te netwerken en meer informatie over zindelijkheid onder ouders en andere belangstellenden te verspreiden.

Het memorie, domino en het kwartetspel zijn vernieuwd! De kaartjes zijn nu gedrukt en zien er prachtig uit.

Aantrekkelijke aanbiedingen op verschillende materialen. Bestel snel en profiteer van de aantrekkelijke kortingen.

 

Voor informatie over ons privacy beleid zie:  Privacy beleid