De Cirkel Rond

De aantekening Seksuologie NVVS

Wat betekent dat precies?

Ik heb de post HBO-cursus Seksuologie: sekscounseling gevolgd, waarin ik heb geleerd seksueel functioneren en seksuele problemen laagdrempelig bespreekbaar te maken en een handreiking te gegeven naar de best mogelijke hulp bij het oplossen van een seksueel probleem.

Ik kan u op heldere wijze uitleg geven over gezond seksueel functioneren en met u in gesprek gaan over aspecten in uw seksueel functioneren die verstoord zijn geraakt.  

Let op: Ik ben geen seksuoloog en kan en mag geen seksuologische behandelingen geven. Wel kan ik in het geval van ingewikkelde seksuele problematiek en/of relatieproblematiek helpen uw problemen te verhelderen, zodat u ze beter kunt begrijpen. Daarbij kan ik u adviseren of helpen om voor de behandeling daarvan een passende hulpverlener te vinden.

Daar waar de seksuele klachten gerelateerd zijn aan de bekkenbodem functie kan ik vanuit mijn expertise als bekkenfysiotherapeut op dat gebied behandeling aanbieden.

In lijn met deze opleiding bezoek ik regelmatig congressen van de NVVS en de IASR. Dit doe ik vanuit mijn interesse in de seksuologie als bekkenfysiotherapeut en psycholoog en om mijn registratie bij de NVVS te behouden. Op deze manier hoop ik bij te blijven op het gebied van de kennis ontwikkelingen over seksualiteit, seksuele gezondheid, diversiteit en seksueel geweld. Ik volg waar mogelijk verdiepende scholing over dit thema.